Aliyah (Netherlands)

  Girl | Pop
  Aliyah Kolf (Almere, 8 december 1999) is een Nederlands zangeres en actrice die in 2011 het vierde seizoen van Holland's Got Talent won. Ze is ook bekend onder alleen haar voornaam: Aliyah.
  
  Aliyah Kolf werd in 2011 bekend toen ze op elfjarige leeftijd deelnam aan de talentenjacht Holland's Got Talent. In de halve finale van dit televisieprogramma zong ze het liedje "And I Am Telling You I'm Not Going". Ze won op 16 september 2011 de finale met het liedje "I Have Nothing". Ze kreeg 35 procent van de stemmen. Ze won een auto en een masterclass van een professional in de Verenigde Staten.[1] De auto ging uiteindelijk naar Kolfs moeder en ze mocht op kosten van RTL bepalen wie haar professional was. Uiteindelijk koos Kolf voor de zangeres Jennifer Hudson.
  
  In november 2011 ging Kolf samen met Los Angeles, The Voices de studio in om het duet "Miss You Most At Christmas Time" op te nemen voor het kerstalbum A Christmas Spectacular van deze zanggroep. Op 18 december 2011 kreeg Kolf in het programma Carlo & Irene: Life4You een gouden plaat uitgereikt voor het album A Christmas Spectacular. In januari 2012 maakte Kolf samen met rapper Monsif speciaal voor het Jeugdjournaal de rap van het jaar. De rap ging over het nieuws van 2011.
  
  Aliyah verzorgde een optreden met het nummer "I Have Nothing" tijdens de opening van de liveshows van het vijfde seizoen van Holland's Got Talent. Hier vertelde Kolf dat ze bezig was met de laatste puntjes op de i te zetten voor de ontwikkeling van haar eerste single. Op 1 juni 2012 bracht Aliyah haar nieuwe single ten gehore in de finale van Holland's Got Talent. De single (en bijbehorende videoclip), getiteld "Yeah Yeah Yeah", is het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen Aliyah en Brahim Fouradi, die voor de totstandkoming de hulp van onder anderen John Ewbank en Reverse inschakelde. De videoclip van "Yeah Yeah Yeah" werd in de eerste week meer dan honderdduizend keer bekeken op YouTube. In de videoclip van haar single "L.O.V.E." danst ze met Leslie De Koning, de winnaar van Avro's Junior Dance, een talentenjacht voor jeugdige dansers. Op 18 december 2012 kwam haar kerstnummer uit, 7 nachtjes genaamd.
  
  Vanaf 18 juni 2014 zal Aliyah samen met o.a. Sharon Doorson, Leontine Borsato en Jörgen Raymann te zien zijn in de bioscoopfilm Heksen Bestaan Niet. Dit is haar acteerdebuut.
  
  Aliyah zit op O.S.G Echnaton in Almere.